Hvem er online

Vi har 54 gæster og ingen medlemmer online

Top Panel
Tirsdag, 23 April 2019
A+ R A-

Hvad er Petanque

 Hvad er Pétanque, og hvor stammer det fra.

 Pétanque har sin oprindelse i Boule, som på dansk betyder "kugle". Boule har eksisteret i mange hundrede år og opstod i det sydlige Frankrig omkring Côte d'Azur.

Der findes mange forskellige versioner af Boule, men den mest populære er Pétanque, som ikke stiller så store krav til omgivelserne og fysikken.

Pétanque opstod 1910 i La Ciotat, da en garvet ældre Boulespiller måtte nøjes med at kigge på, efterhånden som hans helbred svigtede. Han fik derfor ideen til et spil med en mindre bane, hvor der ikke tages tilløb før der kastes. Man står således stille med samlede ben, og kaster på en bane, der er mellem 6 og 10 meter lang. "Samlede fødder" hedder på fransk "pied tanqués" og i provincen hed det "ped tanco", hvilket tilsammen blev til Pétanque.

Pétanque er en sportsgren der kan spilles af næsten alle. Efterhånden er der ved at dukke flere og flere baner op rundt omkring i byerne, men selv en almindelig grusvej er velegnet, så muligheden findes overalt. Det eneste man har brug for, er pétanque- kuglerne og én eller flere at spille med.

Alt i alt er Pétanque en sport der lægger op til hygge og socialt samvær, hvor alle kan være med. Så mon ikke du kan finde en mod/medspiller i foreningen.

Alle stierne spiller petanque i løbet af sommeren. Spørg eller besøg petanquebanen, der er sikkert også plads til dig.

Ønsker du at vide mere om petanque, kan du læse det på,

Dansk Petanque Forbunds hjemmeside

Kolonihave til salg. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Accepter vores privatlivspolitik